• Disney World Florida
  Disney World Florida
  Credit Brand USA
 • Diving
  Diving
  Credit Visist Florida - Brand USA
 • Flamingo Florida
  Flamingo Florida
  Credit Brand USA - James Branaman and Julie Brusch Branaman
 • Golf court - Florida
  Golf court - Florida
  Credit Brand USA - Peter W Cross
 • Honeymoon Island State Park
  Honeymoon Island State Park
  Credit Brand USA - Visit St. Pete - Clearwater
 • South Beach Florida
  South Beach Florida
  Credit Visit Florida - Brand USA

Florida

Florida az Egyesült Államok délkeleti partvidékének legdélebben fekvő állama. Félszigeti fekvésének köszönhetően rendkívül hosszú tengerparttal rendelkezik, turisztikai vonzerejét is nagy részben ez adja. Ez az állam remek kikapcsolódási lehetőségeket, pazar szállodákat, pezsgő éjszakai életet és olyan érdekességeket tartogat, mint az MGM Disney filmstúdió vagy az Everglades mocsár.

Repülőtér: A Miami Nemzetközi Repülőtér 13 km-re fekszik északnyugatra Miami üzleti központjától. Ez az Egyesült Államok harmadik legnagyobb repülőtere New York-JFK, New York City és LAX Los Angeles után. Az Orlando Nemzetközi Repülőtér is jelentős utas- és kereskedelmi légiforgalmi központ Orlando központjától kb. 10 km-re délkeleti irányában. Ez a legforgalmasabb reptér Floridában az utasok számát tekintve. Ez a két repülőtér a legtöbb amerikai nagyvárosba és Európa és a világ nagyvárosaiba indít és fogad járatokat.

Éghajlat: Az államnak párás szubtrópusi éghajlata van kivéve az Okeechobee part déli részét, ahol igazi trópusi klíma uralkodik. A tél és az ősz enyhe és viszonylag száraz, a tavasz és nyár meleg és párás. A legmagasabb hőmérséklet júliusban 32-35 °C közötti, míg a legalacsonyabb januárban 4-7 °C között van. Floridát a napsütés államának is nevezik, de viharos idő gyakran előfordul, főleg az állam középső részén. Ezért ezt a területet úgy is ismerik, mint “lightning capital” - „a villámlás fővárosa”. Florida az Amerikai Egyesült Államok legcsapadékosabb állama, mivel kora tavasztól késő őszig délutánonként gyakoriak az esőzések. A szép, ragyogó, napsütéses napokat is heves esők szakíthatják félbe. A mindennapos zivatarokat a keleti és a nyugati part mentén felemelkedő légtömegek összeütközése okozza. Az ország területén Floridában van a legtöbb tornádó, de többnyire nem olyan nagy intenzitású, mint a nagy síkságok felett. A hurrikánszezon május közepétől november végéig tart.Városok

Jacksonville

Florida legnagyobb városa, az állam északkeleti részén fekvő Jacksonville, ipari, oktatási, és tudományos központ. Belvárosát magas felhőkarcolók uralják, amelyek számos neves cég irodáinak adnak helyet. Látogassunk el a Museum of Contemporary Art-ba, amely egy fantasztikus művészeti gyűjteményt rejt, és keressük fel a Palm and Cycad Arboretum-ot, ahol a szubtrópusokon honos különleges növényeket tekinthetjük meg. A város közelében turisták ezrei által látogatott népszerű strandok sorakoznak, mint az Atlantic Beach, a Neptune Beach, a Jacksonville Beach, és a Ponte Vedra Beach.


Miami

Miami Florida állam második legnagyobb városa, melynek városi lakossága meghaladja a 400,000-et, agglomerációval együtt viszont eléri az 5,4 milliós lakosságot is. Miami igazi világváros, fontos szerepe van adóügyi, kereskedelmi, médiai, szórakoztatási és nemzetközi kereskedelmi szempontból. Székhelye több cégnek, banknak és televízió stúdiónak. A város kikötője világszerte ismert, egyike a legnagyobb befogadóképességű kikötőknek a világon.

Miami rendkívül multikulturális város, érdekessége, hogy ebben a városban a legmagasabb azon emberek aránya, akik első nyelvként nem az angolt beszélik (74.54%). A spanyol anyanyelvűek aránya a legmagasabb a városban (66.7%), míg az angolt csak 25.45% beszéli első nyelvként. 

Legnagyobb népszerűségnek természetesen part menti területei számítanak, ezek Miami Beach, South Beach, és Coconut Groove, de érdekesek belső területei is, a Downtown, a Little Havana, és a Coral Gables. Az ide látogatóknak mindenképp érdemes lehet részt venni valamely buszos-hajós városnéző túrán, mely folyamán megtekinthetjük a belváros, a tengerpart valamint Miami egyéb kerületeinek legfőbb nevezetességeit.

A város tengerpartja a világ egyik legismertebb strandjának ad otthon, a Miami Beach-nek. Ezt a gyönyörű fehér homokos partszakaszt a város legfelkapottabb szállodái veszik körül. A strandon minden igényt kielégítő szolgáltatásokat vehetünk igénybe, valamint gyakorlatilag mindenféle vízi spotot kipróbálhatunk.

Miami kellemes időjárása és homokos strandjai mellett pezsgő éjszakai életével vonzza a látogatókat. A parton és a belvárosban egyaránt temérdek bárt, klubbot és éttermet találunk.

Több ismert és elismert TV-műsornak ad helyszínt a város, ilyenek például a Miami Vice, Kés/Alatt, a CSI: Miami helyszínelők és a Dexter című sorozatok is. Emellett a város megjelenik videojátékokban is: Miamiról van mintázva a GTA sorozat két epizódjának helyszíne is. Számos népszerű filmnek is helyszíne Miami: A sebhelyesarcú, Még halálosabb iramban, A Szállító 2, Bad Boys és a Bad Boys 2, Ace Ventura: Állati nyomozó, Casino Royale, Bűnvadászok, Szuperhekusok, Nyomás utána!. Ezekre a filmekre és sorozatokra épülnek olyan városnéző körutak, melyek a forgatási helyszíneket mutatják be a filmrajongóknak sok érdekes filmes történettel kísérve.


Orlando

Orlando Miamitól 330 km-re északnyugatra fekszik. A város Orange megye székhelye és Florida egyik legnépesebb agglomerációja. A város lakónak száma 238,000, az agglomerációs térségé 2,134,000 fő. Orlando a világ egyik leggyorsabban növekvő városa. A munkanélküliek aránya itt a legalacsonyabb az államban, nemzetközi repülőtere pedig a kilencedik legforgalmasabb az Egyesült Államokban. Ma fontos ipari, kereskedelmi, kulturális és turistaközpont. Mivel az éghajlat kellemes, turisták egész évben látogatják: a családok gyermekeikkel Disney World-ot, az Epcot Center-t, Universal Studio-t, a SeaWorld-öt és számtalan más turisztikai célpontjait.

Belvárosát magas felhőkarcolók uralják, főutcáját az Orange Avenue-t bárok, különféle éttermek szegélyezik, amelyeket naplemente után valósággal megrohamozzák a turisták. Népszerű kulturális intézményei az Orlando Museum of Art és a Maitland Art Center, ahol több neves művész alkotásait tekinthetjük meg, valamint az Orlando Science Center, amely egy tudományos gyűjteményt rejt.

A városban három nagy, rendkívüli népszerűségnek örvendő szórakoztató park létesült, amelyek egész évben több millió embernek nyújtanak szórakozást.

Sea World and Discovery Cove, amely a tenger világát mutatja be, delfinekkel, fókákkal és egyéb tengeri élőlényekkel ismerkedhetünk meg.

Walt Disney World Resort Complex, amely Orlando legnépszerűbb szórakoztató parkja, több részből áll, ezek Varázsország, Epcot, Disney-MGM stúdiók, és Állatok királysága.

Universal Studios Orlando, három részből áll, a Universal Studios Park-ból, a Kaland-szigetekből, és a Universal City Walk-ból, számos híres film díszletei között játszódó vidámpark, hihetetlen élményeket nyújt, elsősorban 12 éven felülieknek ajánlott.Természet

Florida természeti szépségekben is rendkívül gazdag, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni, ha az állam vidéki területeit is bebarangoljuk.

Arthur Marshall Loxahatchee National Wild Refugee - változatos állat és növényvilág jellemzi ezt a csodálatos parkot

Canaveral National Seashore - gyönyörű Atlanti-óceán menti partszakaszával hódít

Ocala National Forest - hatalmas fenyőerdő, tele folyókkal, amelyeken sétahajózáson, és kenuzáson vehetünk részt

Big Cypress National Preserve - hatalmas mocsárvidék, ahol izgalmas kirándulásokon vehetünk részt

Lee Island Coast - gyönyörű partvidék, amely mindmáig érintetlenül maradt meg

Everglades National Park - Florida legnagyobb nemzeti parkja, a híres Everglades mocsárvidék, amelyet az északi Lake Okeechobee túlfolyása hozott létre, rendkívül gazdag növény és állatvilág jellemzi, izgalmas kalandtúrákon vehetünk részt, deszkaösvényeken sétálhatunk, az egész parkot behálózó vízi utakat pedig kenuval járhatjuk be

Florida Keys - a gyönyörű korallszigetcsoport halászokat, búvárokat, strandolókat és a sétahajózás kedvelőit egyaránt vonzza

Biscayne Bay National Park - a Florida Keys szigetcsoport legészakibb tagjait magába foglaló parkban eredeti növényzetet, élőlényekben gazdag korallszirteket tekinthetünk meg, a búvárok számára felejthetetlen élményt nyújt

Sanibel Island - A sziget arról ismert, hogy itt található a legtöbb kagyló az egész országban. A kemény homokban található kagylók és a sok egzotikus növény miatt ez a legjobb "sétálós" strandok egyike. Fantasztikusan sokféle és gyönyörű kagyló található a 23 km hosszú strandon. A legjobb időpont a látogatásra január és február, mivel a nagy hullámok ekkor ezreivel hordják ki a partra a kagylókat.Strandok

Clearwater Beach: Mindenféle tengerparti aktivitás megtalálható a Clearwater-i strand nyugodt partjain. A látogatók bőséggel válogathatnak a modern és a hagyományos szállodákból, motelekből, úgy mint a kiváló de mégsem magas árú éttermekből. A helyi tengeri konyha remek ételeket ajánl, főleg a rákokat.

Panama City Beach: A finom homokú strandok általában kis hullámokkal párosulnak úgy mint a Panama városi strandon. Több száz mesterséges és természetes zátonyt találhatunk a kristálytiszta vizű strandon. Itt találhatóak a legjobb búvárhelyek az államban, de ezenkívül még rengeteg sportolási lehetőség van. Az év folyamán több mint 300 ezren látogatják meg a strandot. A legjobb időpont a látogatásra az ősz amikor még meleg a víz, de már hűsít a gyenge szél és kevesebb az ember.

Daytona Beach: A tengerpart érdekessége hogy  a tömött, sűrű homok egyes helyeken lehetővé teszi a gépjárművel történő ráhajtást. Ez az adottság a Daytona Beachet a motorsportok mekkájává tette, a régi Daytona Beach versenypálya (Daytona Beach Road Course) 50 éven át adott helyszínt a versenyeknek. A motorkerékpárosok találkozója idején (Bike Week and Biketoberfest) több százezer motoros érkezik a világ minden pontjáról. A város a „tavaszi szüneti” (Spring Break) eseményeiről, a parti koncertekről, a bikini szépségversenyekről, a szabadtéri színház műsorairól ismert.

Crescent Beach: Ez a partszakaszt a világ egyik legfehérebb és legfinomabb homokja borítja. Ez annyira népszerűvé tette a strandot, hogy különböző iparművészek üvegbe csomagolva árulják ezt az igazán egyedi finomságú homokot. A tiszta, meleg és gyenge hullámzású strand ideális az úszásra. A hosszú strand vonzza a fitness és strandröplabda szerelmeseit a világ összes pontjáról.